Саджаємо на колеса!
Замовити дзвінок
График работы: 

Пн-Пт 
10-19

Сб-Вс
10-18

Блог

Їзда під час застуди.
24 апреля, 11:11
Комментариев: 0
Їзда під час застуди.

Інтернет-форуми і блоги пропонують різноманітні відповіді на питання «чи варто їздити на велосипеді або продовжувати тренування при застуді?». Думки про користь поїздок на велосипеді при появі симптомів застуди розділилися. Однак є одна теорія, на яку посилаються найчастіше: симптоми хвороби, які проявляються в верхніх дихальних шляхах (вище шиї), не є небезпечними, а заняття велоспортом або фізичні вправи корисні. Якщо хвороба поширюється на нижні дихальні шляхи (нижче шиї) - наприклад, з'являється вологий кашель, який може бути ознакою розвитку інфекційного захворювання - то слід відпочити.
Відпочиньте з користю.
Необхідність дотримуватися спокою пригнічує, але краще, що ви можете зробити - спробувати скористатися ситуацією. Якщо ви часто тренуєтеся, ноги відчувають велике навантаження, і кілька днів відпочинку абсолютно не вплинуть на загальний стан здоров'я або вашу фізичну форму. Насправді, кілька днів спокою, ймовірно, благотворно вплинуть на м'язи.

Звичайно, всі вищезгадані заходи можуть дійсно здатися привабливими. Але що робити, якщо ви їздите на роботу на велосипеді і іншого способу туди дістатися ні? Або як бути, якщо ви вперті і не бажаєте припиняти тренування?

Правила їзди на велосипеді під час простудних захворювань:
1) Не напружуйтеся. Під час хвороби імунна система посилено працює, щоб повністю повернути нам здоров'я. При виконанні фізичних вправ частішає дихання і збільшується частота серцевих скорочень (анаеробні вправи), що також є стресом для імунної системи. Якщо ці два фактори об'єднаються, ви не зможете швидко поправитися.

Існують різні дослідження на дану тему, але вважається, що аеробні вправи, інтенсивність яких не велика, не роблять сильного впливу на імунну систему, або, можливо, абсолютно не впливають на неї. Крім того, гормони, що виробляються при виконанні вправ низької інтенсивності, могли б допомогти вам поліпшити самопочуття. Однак будьте обережні і переконайтеся, що «гормони щастя» не маскують хвороба, змушуючи вас тренуватися більше, ніж слід.

2) Не відстежуйте дані під час поїздки. Не використовуйте велокомп'ютер, не запускайте велосипедні мобільні додатки, вимкніть пульсометр. Інформація про те, що ви рухаєтеся повільніше, не допоможе. І, звичайно, не слід відправлятися на прогулянку зі знайомими, адже, можливо, вони захочуть самоствердитися за ваш рахунок.

3) Коли організм близький до одужання, але все ще залишається невеликий нежить, свіже повітря допоможе прибрати закладеність. Але не забувайте вдягати рукавички та бафи: їх м'який, гігроскопічний матеріал на цей раз буде вбирати в себе не піт, а соплі.

4) Переконайтеся, що спите достатньо, щоб відпочити від тренувань. Вночі рекомендується відпочивати стільки, скільки зможете.

5) Тілу потрібно максимально гарне харчування. Пийте більше води, щоб скоротити утворення слизу і полегшити її відходження, їжте гори фруктів і якісні вітаміни.

А ви їздите на велосипеді при застуді чи віддаєте перевагу спокою? Як би там не було, може бути, у вас є власні способи боротьби із захворюваннями, які ми не згадали?

Комментарии: 0
Добавить комментарий
Додати свій відгук
Закрыть
Самые популярные велосипеды
Купить в 1 клик
Нашли дешевле?
Написать нам письмо